Mi a The One-nál a fejlesztések, új termékek megalkotása során törekszünk mindig olyan csalikat, felszereléseket a piacra hozni, melyek nagyban segítik a horgászatok eredményességének növelését. Egy termék mielőtt napvilágot lát a nagyközönség számára hosszas tesztelésen megy át. Kollegáimmal sok időt töltünk a vízparton akár filmforgatás, versenyzés vagy csak hobbi horgászat céljából, melyekre mindig magunkkal visszük az újdonságnak számitó termékeket tesztelni. Általában 1-1.5 éves tesztfázis áll egy-egy új portéka piacra bocsátása elött, hiszen legtöbb esetben mindig csiszoljuk, tökéletesítjük azt, hogy a horgászok a kész terméket megfelelő, bevetéskész állapotban vásárolhassák meg

A PVA Bag-es horgászat az elmúlt időszakban egyre elterjedtebb módszer, melyet főként az Angol horgászoknál láthattunk. A PVA zacskóba speciális ólom kerül, melynek a rövid szárára tudjuk rögzíteni a tasak maradék részével a PVA csomagot. Főként micro pellettel és különböző attraktív aromásított folyadékokkal töltjük meg a PVA zacskó tartalmát, mely erős vonzalmat nyújt az éhes halak számára. A csalizás pedig pofon egyszerű, egy lágy, rövid horogelőkét használunk melynek a hajszálelőkéjére, vagy csalitüskéjére kis méretű lebegő csalit fűzünk, ami lehet pop-up, technopufi, vagy gumikukorica. Ezzel a módszerrel tény, hogy nehéz szelektálni a nagyobb testű pontyokat és amurokat, de az intenzíven meghorgászott vizeken, vagy az étvágytalan időszakokban csodákra képes tud lenni.

A The One PVA Bag Pack megalkotása során olyan tényezőket vettünk figyelembe, mely a rohanó világban annak is kiemelkedő eredményt biztosítson, aki kevés időt tud a vízparton tölteni. A szettet úgy álmodtuk meg, hogy szinte minden egyes alkotóelem benne legyen egy PVA Bag-es végszerelék elkészítéséhez.

A szett tartalmaz egy limitált szériás The One vödröt, mely jól zárhatósága végett védi a nedvességtől annak tartalmát. Két különböző, még is nagyon fogós micro pelletet mellékelünk a csomagba Halibut és Fish ízesítésben, melyek fél-fél kilogrammos kiszerelésűek. Csali terén pedig a 12mm-es Big One pop-upra esett a választásunk mely chili – lazac ízesítésű, piros színű, nagyon jó felhajtóerővel rendelkezik, ezáltal rugalmassága végett könnyen átszúrható fűzőtűvel. Próbáltunk olyan folyadékkal készülni, mely helyt áll a legtöbb vízen és eredményessége nem megkérdőjelezhető, ezért döntöttünk a 150 ml kiszerelésű Big One PVA & Boilie Juice mellett. Ebből az aromából nem kell sokat használni egy PVA tasak ízesítése során, hiszen igen koncentrált és erőteljes a folyadék.

A PVA Bag Pack nem lehet teljes a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ólmok nélkül. Három darab 75gr pva ólmot adunk a csomagba, melyek strapabíró gubancgátló csővel vannak ellátva. Természetesen a PVA zacskókat sem felejtettük ki a szettből, összesen 20db gyorsan oldódó 70x120mm-es tasak került a dobozba, melyek megtöltése pofon egyszerű a mellékelt használati útmutató segítségével.

Ha megfelelően készítjük el a PVA tasakot, az ólom a bel tartalom közepén helyezkedik el akkor egész nagy távolságokra is be tudjuk juttatni azt, akár 150 méter fölé is.

Összességében azt gondolom, hogy egy igazán jó szettet sikerült összerakjunk, mely valójában megkönnyíti a horgász dolgát és természetesen a horgászatot.

Írta: Paál Norbert