The One PVA bomba

Manapság már a legtöbb horgász használ PVA termékeket – most nem részletezném ezeket – de olyan előre elkészített PVA hálót amiben etetőanyag is van, nem rég óta vehettek kezükbe a horgászok. Én szinte minden horgászatomon használok PVA termékeket, legyen az behordós vagy dobós horgászat, és nagyon sok jó halat köszönhetek nekik. A PVA hálóba rakhatunk bojlit, pelletet, magokat, etetőanyagot, vagy akár élő csalit is és ezzel nagyobb vonzóerőt képezhetünk a csali körül. Akik nem szeretnének különböző PVA hálókat vásárolni és ezek megtöltésével időt eltölteni, azoknak javasolnám a The One PVA bombát.

 

Négy fajta változatban kapható, a Red fűszeres, a Black halas, a Purple rákos, a Gold pedig Scopex-vajkaramellás. A tasakban 30 darab előre elkészített, etetőanyaggal megtöltött PVA bomba található, de akiknek ez nem elég, talál még benne egy 100 ml-es locsolót, ami Corn Steep Liquort és Aminot tartalmaz. Természetesen a The One aromái nem oldják a PVA hálót, bátran használhatják.

Ha kibontjuk a tasakot, nyugodtan önthetünk bele az aromából, nem kell ezt egyesével megtennünk, így gyorsabban megy a csalizás.

 

Nagyon jó választás lehet az egy napos horgászatoknál, amikor mindenre kevés időnk van, gyorsabban tudunk csalizni, akár etetőkosarat sem kell használni és a PVA bomba használatával még ez előkénk sem tekeredik fel. Közeli dobásoknál elég ha csak beleakasszuk a hálóba a horgot, távoli dobásnál mindenképpen hurkoljuk rá az előkénket a PVA háló csomójára. Így minden teher a csomóra fog összpontosulni és nem fog leszakadni. Arra azért mindenképpen figyeljünk, ha a téli időszakban használjuk, akkor győződjünk meg, hogy a PVA háló a megfelelő idő alatt oldódik.

 

A másik újdonság, ami ide kapcsolódik, az a PVA&Bojli Juice. Ezek is a korábban felsorolt ízesítésben készültek és nagy vonzóerőt biztosítanak a csaliknak.

Ez a 250 ml kiszerelés már aromát is tartalmaz. A Goldot inkább a felmelegedő és lehűlő vizeknél javaslom, de jól bevált az amur horgászatánál is. A Red szinte az egész évben jól alkalmazható a fűszeres jellegének köszönhetően. A Black és a Purple nagyon jól működik vadvizeken és a nyári időszakban. A pumpás kiszerelésnek köszönhetően, praktikus, könnyen lehet vele bánni.

 

Használhatjuk PVA termékekhez, horogcsalihoz, az etetésre használni kívánt bojlihoz, magokhoz, de még a method kosaraknál is kiválóan működik.

Írta: Ács József

Fotók: Paál Norbert és Ács József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.