Jégolvadás után, tavasszal, mikor a nap első sugarai elkezdik melegíteni vizeinket, akkor ismét beindul az élet a vízfelszín alatt. Lassacskán halaink elkezdenek nagyobb utakat bejárni, és ismét visszatérnek az intenzív táplálkozáshoz.  Ezekben az időkben a pontyok főként olyan tápanyagokat keresnek, melyektől sok energiához juthatnak, viszont könnyen tudják azt emészteni. Nem mellékes az sem, hogy a felmelegedő időszakban a pontyok nagyobb kedvencei közé, az édes ízesítésű csalik, bojlik tartoznak. Ezen időszak egyik legnagyobb favoritjává vált a The One Gold termékcsalád.

A scopex- vajkaramellás ízesítésű csali jó minőségű szénhidrát keverékből és tejfehérjéből készül. Nagy mennyiségben tartalmaz tigrismogyoró őrleményt, különböző olajos magvak tört és roppantott keverékét, valamint magas zsír és cukor tartalmú kekszőrleményt. A fentebb említett felmelegedő vizekre nagyon jó választás lehet a nagy mennyiségű szénhidrát és magas energiaforrás tartalma miatt.

Ha minél eredményesebbek szeretnénk lenni, érdemes a csalinkat az átlagosnál még vonzóbbá tenni. Erre az egyik legjobb módszer, a pasztázás. A The One paszták lényegében a bojli tésztából készülnek. Használhatjuk pasztás, vagy bordás ólomra gyúrva, de csalinkat is bevonhatjuk vele. Oldódása természetesen víz-hőtől és a tó mélységétől függ. Kisebb méretű csalink, vékonyan bevont paszta réteggel ebben a tavaszi időszakban nagyon jó választás lehet. Oldódása során a vízbe kerülő aminosavak és attraktorok plusz vonzerőt biztosítanak, amik nagyobb esélyt adnak a paszta nélküli csalikkal szemben.

Mint ahogyan azt tudjuk a siker eléréséhez több tényezőnek is stimmelnie kell, de ha magabiztosan, felkészülve indulunk a tópartra és a megfelelő csalikat visszük magunkkal, akkor az eredményességhez szükséges ránk eső részt, nyugodtan kipipálhatjuk. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy az olvadás utáni időszakra válasszon egy jó minőségű édes, szénhidrát alapú csalit, majd látogasson ki kedvenc tavára és hódoljon kedvenc hobbijának.

Írta: Paál Norbert

Fotók: Paál Norbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.